POLITIKA ZASEBNOSTI

Podjetje Spletna fuzija d.o.o. je lastnik spletne trgovine in z njo tudi upravlja. Namen politike zasebnosti te spletne trgovine je seznanitev obiskovalcev ali kupcev z nameni in obdelavo osebnih podatkov s strani podjetja Spletna fuzija d.o.o.

Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Zbiranje osebnih podatkov je v skladu s trenutno obstoječo zakonodajo oziroma s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

UPRAVLJALEC OSEBNIH PODATKOV

Upravljalec osebnih podatkov je podjetje Spletna fuzija d.o.o..

OSEBNI PODATKI

Osebni podatek je katera koli informacija v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom (določljiv posameznik je tisti, ki ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator itd.

Podjetje Spletna fuzija d.o.o., skladno z zakonsko podlago zbira naslednje osebne podatke:

  • Email naslov,
  • IP naslov
  • Cookie

Zbiranje osebnih podatkov podjetju dovoljujete s privolitvijo ob obisku spletnega mesta ter ob oddaji naročila.

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV 

Zbrani osebni podatki se bodo uporabljali le z vnaprej znanim namenom, katerega posameznik ve ob privolitvi uporabe njegovih osebnih podatkov.

Kadar posameznik poda soglasje za uporabo elektronskega naslova, bo na podani naslov prejemal občasne komercialne ponudbe ali informativno vsebino. Posameznik lahko soglasje za obdelavo osebnih podatkov vedno prekliče (več o preklicu v poglavju Preklic privolitve obdelave).

POGODBENA OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Kot posameznik ste seznanjeni in soglašate, da lahko ponudnik posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupa drugim osebam (pogodbenim obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v imenu ponudnika, v mejah ponudnikovega pooblastila (v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu) in skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej politiki zasebnosti.

Pogodbeni obdelovalci, s katerimi sodeluje ponudnik so:

  • računovodski servis;
  • odvetniške pisarne in drugi ponudniki pravnega svetovanja;
  • ponudniki obdelave podatkov in analitike;
  • vzdrževalci IT sistemov;
  • ponudniki plačilnih sistemov, kot so PayPal in Paymill);
  • ponudniki rešitev za spletno oglaševanje (npr. Google, Facebook);
  • sistem za direktno komunikacijo (ZOPIM)

Ponudnik ne bo posredoval vaših osebnih podatkov tretjim nepooblaščenim osebam. Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru upravljavčevih navodil in osebnih podatkov ne smejo uporabiti za zasledovanje kakršnih koli lastnih interesov.

PREKLIC PRIVOLITVE OBDELAVE

Posameznik ima pravico, da od podjetja zahteva, da nepopolne osebne podatke dopolni oziroma popravi, vse oziroma določene podatke izbriše, omeji obdelavo podatkov. Posameznik lahko to stori z elektronskim sporočilom na naslov info@spletnafuzija.si.

ZBIRANJE NEOSEBNIH PODATKOV

Kadar koli dostopate na spletno stran, se splošni, neosebni podatki (število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje privlačnosti naše spletne strani in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

PIŠKOTKI

Piškotki so male tekstovne datoteke, ki na našem strežniku prepoznajo vaš računalnik oz. drugo napravo, preko katere dostopate na našo spletno stran. Z vstopom na našo spletno stran je vašemu računalniku avtomatično dodeljen piškotek. Piškotki sicer ne prepoznajo individualnega uporabnika ampak računalnik oz. drugo napravo, ki ste jo uporabili pri dostopu na naše spletno mesto. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporabljate. Sami lahko shranjevanje piškotkov po želji omejite ali onemogočite.

ZAKAJ SE UPORABLJA PIŠKOTKE

Razlogov za uporabo piškotkov je več. Prvi razlog je ta, da je lastnost piškotkov shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani. Naslednji razlog se skriva v pomoči piškotkov pri izvajanju različnih funkcij spletnih trgovin in drugih strani (npr. shranjevanje izbranih artiklov v košarici), pomagajo pri zbiranju raznih statistik o navadah spletnega uporabnika. Le s pomočjo piškotkov se lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

Piškotki tako močno olajšajo delo obiskovalca in ponudnika določene spretne strani, saj slednji s pomočjo piškotkov obiskovalcu omogoči prikaz le zanj pomembne vsebine.